BERD va oferi un împrumut de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor din R. Moldova. Vor fi reabilitate două tronsoane de drum

339
0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi Republicii Moldova un credit de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea a două tronsoane de drum. PROIECTUL de lege care prevede ratificarea unui Acord de împrumut în acest sens a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cele 150 de milioane de euro acordate de BERD acoperă jumătate din suma necesară implementării Proiectului V de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova. Restul banilor vor fi oferiți de Banca Europeană de Investiții.

În rezultat, vor fi reabilitate două tronsoane importante de drum. Este vorba despre al doilea sector al centurii orașului Chișinău. Drumul, care are o lungime de șapte kilometri, va fi extins la patru benzi de circulație.

De asemenea, va fi modernizat și drumul care face legătura dintre frontiera cu România, Leușeni, Chișinău, Dubăsari și frontiera cu Ucraina. Acesta are o lungime de 85 de kilometri.

Ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea Proiectului V de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE