Dosarul transnistrean, discutat la MAE cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE

331
0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Discuțiile s-au axat pe pregătirea vizitei în Republica Moldova a Președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul afacerilor externe al Maltei, Ian Borg.

De asemenea, a fost trecută în revistă evoluțiile din ultima perioadă în dosarul transnistrean, inclusiv în partea ce ține de aducerea graduală a activității agenților economici din regiune în câmpul legal național, procesul de integrare europeană a țării noastre, precum și contextul regional de securitate.

În același timp, au fost exprimate îngrijorările față de starea precară a drepturilor omului în raioanele de est ale țării și persecutarea abuzivă a cetățenilor de către Tiraspol, fiind reiterat apelul către Misiunea OSCE în Republica Moldova de a avea o contribuție activă în vederea atingerii unor progrese tangibile pe dimensiunea dată.

Ministrul Popșoi a reconfirmat angajamentul ferm al Chișinăului de a promova o reglementare pașnică și politică a conflictului transnistrean, precum și de a păstra o atmosferă de securitate calmă și previzibilă în regiune, inclusiv în cooperare cu partenerii strategici.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE