Delegația Republicii Moldova în CUC// Posturile ilegale trebuie eliminate din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii

323
0
Sursa foto: zonadesecuritate.md

Problema posturilor ilegale în Zona de Securitate rămâne pe agenda Comisiei Unificate de Control. În cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control (CUC) din 29 februarie 2024, desfășurată la Bender, delegațiile au venit cu propuneri în încercarea de a găsi o soluție la problema posturilor ilegale ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului amplasate în Zona de Securitate. Discuțiile nu au condus la atingerea consensului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Delegația Republicii Moldova își menține poziția că libera circulație trebuie asigurată în Zona de Securitate, iar posturile ilegale trebuie eliminate din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

De asemenea, reprezentanții Chișinăului au solicitat neadmiterea provocărilor pe durata manifestărilor preconizate pentru 2 martie curent în localitățile din Zona de Securitate. Acestea vor fi dedicate comemorării eroilor căzuți în anul 1992 în luptele pentru independența țării. Ordinea publică va fi asigurată subdiviziunile teritoriale a Inspectoratului General al Poliției, iar reprezentanților Misiunii OSCE și ai Ucrainei în CUC li s-a solicitat suportul în monitorizarea situației în Zona de Securitate.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE