FOTO// Arhitectul-șef al capitalei și un agent economic, bănuiți într-o schemă de deposedare a municipalității de un un lot cu o valoare de circa 22 000 000 de lei

392
0

Arhitectul-șef al mun. Chișinău și administratorii unei companii de construcție din capitală au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren. Este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din capitală cu suprafața de 0,43 ha, cu o valoare de circa 22 000 000 de lei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit faptelor investigate, factorii de decizie ai companiei de construcție,  în complicitate cu reprezentanții Primăriei mun. Chișinău, ai Agenției Servicii Publice, Departamentului „Cadastru” au înregistrat un drept de proprietate asupra terenului aferent construcției în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău  și în baza unui contract de arendă expirat, iar temeiul înregistrării servind cererea arhitectului-șef al mun. Chișinău.

Ulterior, după obținerea dreptului înregistrat, în baza unor acte permisive expirate, agentul economic a înregistrat pe lotul de teren în cauză mai multe bunuri imobile.

Astăzi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale arhitectului-șef al capitalei și agentului economic, de unde au fost ridicate documente relevante cauzei penale.

Astfel, arhitectul capitalei a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și urmează a fi cercetat în stare de libertate.

Potrivit unui comunicat al CNA, ofițerii CNA continuă acțiunile de urmărire penală pe cazul abuzului în serviciu, admis de către persoanele publice aferent terenului în privința căruia a fost înregistrat dreptul de proprietate (superficie).

În aceste momente, ofițerii CNA cercetează  amănunțit șantierul, aflat în proces de construcții, cu participarea specialiștilor atestați în domeniul construcțiilor din cadrul CNA, urmând ca ulterior să fie verificate actele permisive privind inițierea lucrărilor de construcție.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE