CEC prezintă numărul de alegători în cele opt localități unde la 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale

315
0
alegeri locale generale

Comisia Electorală Centrală prezintă informații despre numărul de alegători în cele opt localități din țară unde, la 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 februarie curent, numărul total al cetățeni cu drept de vot este de 10 521.

Nr. Localitatea Numărul de alegători
1. Sagaidac, raionul Cimișlia 1 840
2. Tîrnova, raionul Dondușeni 2 899
3. Hănăsenii Noi, raionul Leova 853
4. Bucovăț, raionul Strășeni 1 366
5. Cairaclia, raionul Taraclia 1 469
6. Cealîc, raionul Taraclia 744
7. Cotovscoe, UTA Găgăuzia 752
8. Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia 598

 

În context, informăm că, alegătorii care își vor stabili domiciliul în una din localitățile sus-menționate după data de 19 februarie 2024, nu vor putea vota la alegerile locale noi și cele parțiale din 19 mai 2024. Codul electoral prevede că termenul înregistrării domiciliului sau reședinței temporare nu poate fi mai mic de 3 luni până la data primului tur de scrutin.

Menționăm că, pe data de 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Alegeri parțiale vor fi desfășurate în comuna Cealîc, raionul Taraclia pentru o nouă componență a consiliului local, dar și pentru alegerea primarului în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE