PRO TV CHIȘINĂU sancționat cu 61 000 de lei pentru depășirea cotei de publicitate

296
0

PRO TV CHIȘINĂU a fost sancționat cu 11 amenzi în sumă de 61 000 de lei pentru că a difuzat publicitate peste norma stabilită de lege, iar două programe audiovizuale au fost întrerupte de publicitate la intervale mai mici decât prevede legislația, în cadrul ședinței Consiliului Audiovizualului din 2 februarie, anunță CA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Controlul programelor difuzate în orele de maximă audiență de seară din 23 decembrie 2023, intervalul orar 17:00 – 24:00, a arătat că timpul de publicitate peste durata maximă admisă a variat între 23 sec. și 05 min. 09 sec. În total au fost 6 depășiri cu o durată de 20 min. 51 sec. Drept urmare, postul a fost sancționat cu două amenzi de 5 000 de lei fiecare, cu două a câte 6 000 de lei și cu altele două de 7 000 de lei fiecare.

Proporția de spoturi publicitare şi de spoturi de teleshopping într-un interval de o oră nu poate depăși 20%, respectiv 12 minute ca durată cumulată, conform prevederilor art. 67 alin. (1) din Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA).

Totodată, s-a atestat că filmul artistic „Miracolul de pe strada 34” a fost întrerupt de patru ori de publicitate la un interval mai mic de 30 de minute, iar buletinul de știri retransmis „Știrile PRO TV”, a fost întrerupt o dată la un interval de aproximativ 25 de minute. Potrivit art. 66 alin. (3) din CSMA, difuzarea filmelor concepute pentru televiziune, a operelor cinematografice şi a programelor de ştiri poate fi întreruptă de publicitate şi/sau de teleshopping o singură dată la un interval de cel puțin 30 de minute.

CSMA prevede la art. 84 alin. (5) lit. j) că sancțiunea pentru nerespectarea condițiilor de furnizare a comunicărilor comerciale audiovizuale se aplică pentru fiecare caz de încălcare constatat.

Controlul a fost dispus prin decizia nr. 422 din 28 decembrie 2023, la inițiativa vicepreședintei Consiliului Audiovizualului, Aneta Gonța.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE