VIDEO// Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru integrare europeană, a depus jurământul de învestire în funcție 

332
0

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a depus jurământul de învestire în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a Prim-ministrului Dorin Recean.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul evenimentului, șefa statului a subliniat că, odată cu decizia pozitivă din partea statelor membre ale Uniunii Europene privind inițierea negocierilor de aderare, intrăm într-o fază decisivă a procesului de integrare europeană. Astfel, este nevoie, în mod eficient, să fie ajustate legile, regulile și standardele Republicii Moldova la cele ale UE. „Avem un plan ambițios, e foarte mult de lucru aici, acasă, și e nevoie ca tot Guvernul, toate autoritățile administrației publice centrale, dar și locale și alte părți interesate din societate să se unească în jurul unui efort major, care să grăbească procesul de integrare europeană”, a declarat Președinta.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, viceprim-ministra a scris că „acest nou rol reprezintă o responsabilitate imensă, dar și o oportunitate de a contribui direct la integrarea țării noastre în marea familie a Uniunii Europene.
Vreau să vă asigur că voi depune toate eforturile pentru a contribui la transformarea țării noastre și pentru a ne îndrepta către statutul de membru cu drepturi depline al UE. Știm cu toții că ne așteaptă o muncă asiduă, dar sunt convinsă că împreună vom reuși să atingem punctul final, acela de a pregăti Republica Moldova pentru aderarea la UE până la sfârșitul anului 2030.”


Decretul de numire în funcția de viceprim-ministră a Cristinei Gherasimov a fost semnat, azi, 5 februarie, de către Președinta Maia Sandu.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE