35 de șoferi prinși beți la volan în zilele de sâmbătă și duminică

419
0

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii au denunțat 11 șoferi care le-au propus mită, pentru a nu fi sancționați. Șoferii intenționau să scape de dosare pentru conducerea în stare de ebrietate, fără permis de conducere, dar și alte încălcări rutiere, informează Poliția Republicii Moldova. Potrivit poliției, în weekend, peste 2150 de conducători auto au fost documentați pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră, dintre aceștia 35 de șoferi se aflau în stare de ebrietate la volan.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ultimul caz denunțat a fost pe strada Aerodromului intersecție cu traseul R-6 din mun. Bălți. Șoferul de 34 de ani se afla la volanul unui  BMW și a fost stopat pentru exploatarea vehiculului cu parbrizul din față umbrit,  fiind diminuat câmpul vizual. Ulterior, în cadrul verificărilor în sistemul de date, polițiștii au stabilit că acesta nu deținea polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

Pentru a nu fi sancționat, bărbatul a lăsat pe bancheta din față a automobilului de serviciu o bancnotă de 50 de euro.

Un alt șofer de 51 de ani a propus 500 de euro polițiștilor pentru a nu fi documentat pentru că a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate în localitatea Drăgușeni din raionul Hâncești. Conducătorul auto s-a ales cu două dosare penale pentru darea de mită unui polițist, dar și pentru refuzul de a fi testat alcoolscopic.

 

Zilele trecute și șoferul unui BMW i-a propus unui polițist de patrulare 100 de dolari, pentru a nu-l documenta. Bărbatul de 25 de ani, cetățean străin, la volanul mașinii înregistrate în străinătate, deplasându-se pe o stradă din capitală a încălcat limita de viteză și semnalul de interzicere al semaforului. În timpul documentării, polițiștii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere eliberat de autoritățile altor state.

În toate cazurile la fața locului inspectorii de patrulare au solicitat grupa operativă pentru fixarea probelor și documentarea cazurilor.

Potrivit poliției, în weekend, peste 2150 de conducători auto au fost documentați pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră.

709 au depășit limita de viteză; 324 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră;  278 au oprit în locuri interzise; 96 nu și-au cuplat centura de siguranță;  61 nu au acordat prioritate legală pietonilor și 35 se aflau în stare de ebrietate la volan.

În aceste zile, polițiștii de patrulare au intervenit și în 132 de cazuri, apeluri primite prin intermediul Serviciului unic 112.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE