Secretara de stat Cristina Gherasimov a avut o întrevedere cu reprezentanții Comisiei Europene

295
0

La Chișinău s-a desfășurat misiunea de programare anuală a Comisiei Europene, astfel secretarul de stat Cristina Gherasimov s-a văzut cu reprezentanții Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea și Serviciului European de Acțiune Externă, cu scopul de a discuta prioritățile de cooperare pentru 2024, necesitățile de asistență, precum și abordarea subiectelor conexe procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În acest sens, a fost relatat stadiul de implementare a celor trei recomandări formulate de Comisia Europeană și informarea referitor la aprobarea actualizării Planului Național de Aderare 2024-2027 care cuprinde recomandările Comisiei Europene reflectate în Raportul de Extindere 2023.

Adițional, au fost subliniate eforturile instituțiilor naționale în cadrul procesului de autoevaluare a legislației naționale cu acquis-ul UE. Subsecvent, în contextul deciziei pozitive a Consiliului European de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova, interlocutorii au proiectat etapele relevante ce urmează a fi parcurse pentru avansarea dialogului cu Uniunea Europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE