FOTO// Șefa statului la mitingul de comemorare a victimelor Holocaustului: „Cerem iertare tuturor celor care au pătimit în casele lor și în casa noastră comună”

350
0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la mitingul de comemorare a victimelor Holocaustului, organizat în scuarul Monumentului „Victimelor fascismului” din capitală. În cadrul ceremoniei, șefa statului a adus un omagiu milioanelor de oameni care au avut de suferit în urma atrocităților comise.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Aducem astăzi un pios omagiu celor care au avut de suferit și ne reînnoim angajamentul că nu vom cruța niciun efort în a construi o societate bazată pe respect reciproc, înțelegere, empatie și diversitate, așa cum trebuie să fim și mai fermi în a combate orice manifestare antisemită, xenofobă, rasistă sau discriminatorie de orice fel”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai subliniat că pentru țara noastră, tragedia poporului evreu, a romilor și a tuturor celorlalți care au suferit pe acest pământ în timpul Holocaustului este și va fi întotdeauna o rană adâncă.

„Lucrurile tragice care s-au întâmplat pe pământul nostru sunt despre noi toți. Cerem iertare tuturor celor care au pătimit în casele lor și în casa noastră comună. Asumându-ni-le, avem șansa închiderii unor răni și deschiderii unui viitor al bunei înțelegeri și al păcii”, a mai specificat Președinta Republicii Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE