FOTO// Vicepremierul Nicu Popescu: „Deschiderea ambasadei Danemarcei va juca un rol important în dezvoltarea și consolidarea legăturilor politice, economice și culturale dintre țările noastre”

426
0

Vicepremierul Nicu Popescu l-a găzduit la MAEIE pe omologul său danez, Lars Løkke Rasmussen.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Oficialii au trecut în revistă progresele în relațiile bilaterale moldo-daneze și colaborarea intensivă din ultimii ani. Diplomații s-au referit, de asemenea, la dezvoltarea relațiilor economice dintre țările noastre.

„Am reiterat că piața noastră este una sigură, iar noi suntem foarte deschiși către toate companiile europene care doresc să investească în Republica Moldova. În ultimul an, mai multe companii daneze și-au manifestat intenția sau chiar au inițiat afaceri în țara noastră. Printre acestea se numără compania Tunetanken, specializată în producția rezervoarelor din fibră de sticlă și o altă companie numită Shape Robotics, care se concentrează pe dezvoltarea roboților pentru studii și cercetări.

Vizita ministrului Rasmussen coincide cu inaugurarea Ambasadei Regatului Danemarcei în țara noastră, extinzând astfel numărul de misiuni diplomatice rezidente la Chișinău la 28. Ambasada va juca un rol important în dezvoltarea și consolidarea legăturilor politice, economice și culturale dintre țările noastre.

La final, i-am mulțumit omologului meu pentru faptul că Danemarca este alături de cetățenii Republicii Moldova și ne sprijină ferm în parcursul nostru european.” – a conchis Nicu Popescu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE