Deputatul Vitalie Jacot va participa la Conferința interparlamentară privind politicile urbane în Uniunea Europeană

459
0

Deputatul Vitalie Jacot, membru al Comisiei parlamentare administrație publică și dezvoltare regională, va participa la Conferința interparlamentară privind politicile urbane în Uniunea Europeană. Conferința va reuni reprezentanți ai Parlamentului European, ai parlamentelor statelor europene, experți. Evenimentul va avea loc la Bruxelles, în perioada 21 – 22 ianuarie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pe parcursul a două zile de discuții participanții vor supune dezbaterilor subiecte care vizează aspectele-cheie cu care se confruntă orașele europene, în condițiile în care majoritatea populației Europei trăiește în zone dens populate sau în zone urbanizate cu densitate moderată. Parlamentarii vor mai discuta subiecte precum finanțarea politicilor urbane ale Uniunii Europene și implicarea cetățenilor în dezvoltarea proiectelor urbane majore. Alte două sesiunii vor fi dedicate discuțiilor privind adaptarea mediilor urbane la schimbările climatice, precum și problemele mobilității urbane.

Conferința va fi găzduită de Parlamentul Regiunii Bruxelles-Capitală, în contextul deținerii de către Regatul Belgiei a președinției Consiliului Uniunii Europene.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE