Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi

351
0

Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (ICNUR), Filippo Grandi, care întreprinde o vizită în țara noastră. În cadrul întrevederii, Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de ICNUR Republicii Moldova în gestionarea crizei umanitare, odată cu declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Președinta a menționat că, în ciuda resurselor limitate, Republica Moldova și-a demonstrat ferm solidaritatea față de cetățenii ucraineni  care caută refugiu în țara noastră. Așa cum războiul în țara vecină se prelungește, șefa statului a reiterat angajamentul pentru protecția temporară a refugiaților, conform standardelor europene.

Președinta Maia Sandu a subliniat, de asemenea, importanța susținerii Republicii Moldova, care este esențială atât pentru integrarea cetățenilor ucraineni în societatea moldovenească, inclusiv pe piața muncii și în sistemul educațional, cât și pentru continuarea eforturilor de modernizare, de dezvoltare economică și de aderare la Uniunea Europeană a Moldovei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE