37 de posturi TV incluse în Lista serviciilor media audiovizuale libere la retransmisiune, aprobată de CA

362
0

În prima ședință din acest an, Consiliul Audiovizualului a actualizat Lista serviciilor media audiovizuale libere la retransmisiune, care include 37 de posturi de televiziune, informează Serviciul comunicare și relații externe al CA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, în această listă nu au fost incluși furnizorii de servicii de televiziune, valabilitatea actelor permisive ale cărora a fost sistată temporar prin decizia Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță majoră, precum și postul Special TV, al furnizorului ”Best Way Media” SRL, care nu are activitate.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale (CSMA), serviciile libere la retransmisiune sunt programe a căror retransmisiune nu este condiționată financiar ori tehnic de către furnizorii de servicii media sau de către reprezentanții legali ai acestora.

În același timp, distribuitorii de servicii media au obligaţia să includă, în ofertele lor, 50% din serviciile de televiziune libere la retransmisiune.

Conform prevederilor art. 75 alin. (4) lit. d) din CSMA, Consiliul Audiovizualului elaborează și actualizează lista serviciilor media audiovizuale libere la retransmisiune și a celor „must carry”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE