Un polițist din cadrul INI, reținut de CNA într-un dosar de corupere. Ar fi cerut mită pentru a nu documenta două cazuri de comerț neautorizat

447
0

Un ofițer al Inspectoratului Național de Investigații (INI) al Inspectoratului General al Poliției a fost reținut în această- dimineață de CNA și procurorii PA într-un dosar de corupere pasivă. Polițistul este bănuit că ar fi pretins și acceptat mijloace financiare ce nu i se cuvin de la un bărbat pentru a nu documenta două cazuri de comerț neautorizat.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În fapt, polițistul, împreună cu un coleg de-al său din cadrul INI, ar fi acceptat şi primit 27 000 de lei de la un bărbat pentru a nu documenta comerțul neautorizat realizat de un grup de persoane și tot în aceeași zi, ar fi primit de la același bărbat încă 750 de euro pentru a nu întreprinde acțiuni pe marginea unui alt caz de comerț neautorizat.

În vederea bunei desfășurări a urmăririi penale, identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii și acumularea materialului probator pentru cauza penală, astăzi CNA a efectuat percheziții la domiciliile celor doi polițiști și într-un automobil. În urma acțiunilor de urmărire penală, unul dintre polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA.

La moment, se desfășoară și alte acțiuni pentru examinarea obiectivă și sub toate aspectele a cazului, sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE