MAEIE// Alertă de călătorie în Suedia și Finlanda. Sunt așteptate temperaturi record de până la – 40 °C

435
0
Sursa foto:euronews.ro

Autoritățile din Finlanda și Suedia au emis avertisment urmare a scăderii temperaturii în anumite regiuni. Institutul suedez de meteorologie a emis avertisment de vreme rea pentru regiunile Skåne și Blekinge, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Alerta este valabilă pentru perioada 3 – 6 ianuarie 2024.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit  sursei citate, Institutul Meteorologic Finlandez, din cauza condițiilor meteo nefavorabile a emis cod portocaliu pe tot teritoriul țării.

Sunt așteptate precipitații semnificative, până la 25 cm de zăpadă și temperaturi scăzute de până la – 40 °C.

În aceste condiții meteorologice sunt posibile întârzieri în traficul cu transportul public, anularea curselor, blocarea și închiderea traseelor .

În acest context, cetățenii sunt îndemnați să verifice avertizările meteorologice, înainte de a-și planifica călătoriile și disponibilitatea rutelor alternative de deplasare.

MAEIE informează cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot contacta Ambasada la numărul de telefon +46769423423 sau la adresa de e-mail stockholm@mfa.gov.md.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE