Un bloc al S.A. „Termoelectrica” a fost sistat din cauza unei probleme tehnice la „economizorul cazanului”

404
0
Sursa foto: agora.md

În timp ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat condiții complicate ale vremii pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 7-10 ianuarie, „Termoelectrica” S.A. informează că Blocul energetic nr.3 a fost oprit ieri, 04.01.2024, ora 23:53, din cauza unui deranjament care a apărut la economizorul cazanului, care necesită a fi lichidat.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, economizorul este instalația pentru preîncălzirea apei de alimentare înainte de a fi introdusă în cazanul cu abur.

„Economizorul de la blocul energetic nr.3 are o vechime de funcționare – 45 de ani. Menționăm că pentru anul 2024, în Planul de Investiții sunt planificate lucrările de schimbare a economizorului de la blocul energetic nr.3, cu un economizor nou, care la moment este în proces de confecționare la uzină”, informează Termoelectrica.

„Lichidarea deranjamentului apărut se planifică să fie înlăturat pe parcursul a 2-3 zile, astfel încât la data de 07.01.2024 blocul energetic să fie reanclanșat la rețea.

Totodată, comunicăm că lucrările de reparație la blocul energetic nr. 2 sunt la etapa finală, paralel au loc lucrări de testare, conform estimărilor se preconizează ca la data de 15-16 ianuarie a.c., Blocul energetic nr.2 să fie pus în funcțiune”, explică administrația societății pe acțiuni.

Totodată, S.A. „ Termoelectrica” informează că la moment funcționează blocul energetic nr.1, iar regimul termic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți.

„Consumatorii de energie termică nu sunt afectați de deconectarea blocului, respectiv toți consumatorii conectați la sistemul centralizat de încălzire sunt asigurați cu energie termică”, accentuează Termoelectrica.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE