Doi tineri, cu vârste de 26 și 27 de ani, trimiși pe banca acuzaților pentru violul unei tinere de 18 ani cu dizabilități mintale

501
0

Procuratura a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința a doi tineri de 26 și respectiv 27 de ani, învinuiți de viol, săvârșit de două persoane.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, acuzații, la 17 septembrie 2023, în timpul zilei, fiind ambii în stare de ebrietate alcoolică, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, în urma înțelegerii prealabile între ei, sub pretextul consumului de bere, au ademenit-o pe partea vătămată, care s-a dovedit a fi o tânără de 18 ani, la domiciliul unuia din învinuiți, amplasat într-un sat din nordul țării.

După ce în trei au consumat bere, bărbații, cunoscând că victima suferă de o maladie psihică care îi limitează capacitatea deplină de a-și da seama de acțiunile efectuate în privința sa și să le dirijeze, precum și prin constrângere fizică și psihică, exprimată prin aplicarea multiplelor lovituri cu palma în regiunea feței și amenințarea cu omor, forțat au dezbrăcat-o și au violat-o.

Cauza penală a fost remisă în instanța de judecată pentru examinare în fond.

Dacă învinuiții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE