DOC// Decis! Stoparea activității grupelor cu program prelungit, finanțate din bugetul municipal

775
0

Primăria Municipiului Chișinău în frunte cu Ion Ceban au decis să lupte contra copiilor printr-un val de știri false precum că grupele cu program prelungit rămân funcționale, informează A.O. „Părinți Solidari”. Părinții se indignează. Ei susțin că programul prelungit este și o soluție de siguranță pentru elevii mici. Lipsa unui program prelungit va stimula corupția și colectările de bani de la părinți.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit Asociației, în realitate, școlile din municipiul Chișinău au primit ieri, 4 ianuarie, ordine de abrogare a deciziilor anterioare (din septembrie 2023) de organizare a grupelor,  ceea ce înseamnă stoparea activității grupelor cu program prelungit, finanțate din bugetul municipal.

„Directorii insituțiilor de învățământ au obligația să ia niște decizii la nivel de instituții și să informeze părinții, inclusiv despre suspendarea activității grupelor cu program prelungit, finanțate de primărie.

Părinții sunt indignați de decizia de a sista programul prelungit al grupelor.

Elena Nofit, locuitoare a capitalei, mamă a doi copii, într-o postare pe pagina sa de socializare scrie că „excluderea programului prelungit destinat claselor primare este o inițiativă extrem de rea, mai cu seamă pentru Chișinău.

Ea motivează:

  • această „grupă”, cum i se mai spune, este unica posibilitate în care programul educațional poate acoperi niște lipsuri și să ofere mai multă atenție copiilor care nu reușesc în timpul lecțiilor să înțeleagă materia sau să primească unele răspunsuri. În Chișinău, clasele sunt de aproape 40 de copii. Cu siguranță nu se reușește într-o lecție să acoperi nevoile individuale ale copiilor;
  • lipsa unui program prelungit va stimula corupția și colectările de bani de la părinți. În fiecare clase se vor porni discuții despre identificarea „soluțiilor”. Pentru că noi, părinții elevilor de clase primare, vedem încărcătura acestui program educațional și miile de cerințe de la elevi. Încearcă să nu faci față!
  • lecțiile se finalizează la ora 12.00. Ce facem cu copiii de 6+? Renunțăm la lucru? Achităm pe cineva să ne aducă copiii acasă? Așteptăm să cadă dulapul peste ei, cât timp sunt singuri în case? Această grupă este și o soluție de siguranță pentru elevii mici etc.

Menționăm că Asociația Obștească „Părinți Solidari” a lansat o petiție online, prin care părinții cer să fie alocați bani pentru GRUPA CU PROGRAM PRELUNGIT de către Primăria Municipiului Chișinău!

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE