DOC// Programul prelungit în școlile din municipiul Chișinău – suspendat

866
0

Copiii claselor primare din școlile din municipiul Chișinău nu vor avea grupele cu program prelungit în a doua parte a anului de învățământ 2023-2024. Funcționalitatea acestora a fost suspendată. Un ordin în acest sens a fost semnat ieri, 3 ianuarie 2023, de către șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi. Actul a fost expediat directorilor instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău. Părinții se indignează și se revoltă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Direcția Generală Educație, Tineret și Sport  este condiționată de situație pentru suspendarea activității claselor și grupelor cu program prelungit pentru semestrul II al anului de studii 2023-2024”, scrie într-un ordin, semnat de șeful DGETS, Andrei Păvăloi, trimis directorilor instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău.

Mai mulți părinți se indignează de decizia de a sista programul prelungit al grupelor.

Oxana Paladiciuc Ungureanu: „Din păcate așa se pune în pericol siguranța copiilor, dar și procesul de învățare, ori copiii la grupe se află într-un mediu sigur, sub supravegherea unui adult și asistați în procesul de învățare”, a scris chișinăueanca într-un comentariu pe pagina de Facebook a A.O. „Părinți Solidari”.

O altă internaută, Victoria, întreabă Primăria Municipiului Chișinău „care sunt prioritățile bugetului municipal? Concerte în diaspora? Beculete pe copaci?”

Pentru primarul Ion Ceban „optimizare” înseamnă „închidere”

Într-o postare pe pagina sa de socializare, A. O. „Părinți Solidari” susține că nu: „Copiii sunt cei, care trebuie sa plătească nota uriașă pentru șirul de concerte a primarului din Chișinău și plimbările funcționarilor primăriei mun.Chișinău prin Europa.

După ce a cheltuit zeci de milioane pe concerte, deplasări și înșirarea luminițelor prin Chișinău, primarul Ion Ceban declară că trebuie să facă economii, „optimizând” cheltuielile pentru grupa cu program prelungit a elevilor din clasele primare din mun.Chișinău.”

Asociația „Părinți Solidari” vine cu un îndemn de mobilizare către părinți.

„Dragi părinți, veți accepta această decizie sau ne mobilizăm să cerem ca să nu se facă economii pe seama copiilor?””

Solicitată de GAZETA, președinta Asociației Obștești „Părinți Solidari”, Ala Revenco, a spus că astăzi va fi lansată o petiție online, prin care părinții vor cere continuarea programului prelungit în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE