Fosta președintă a Senatului României, Anca Dragu, propusă pentru funcția de guvernator al BNM

521
0

Fosta președintă a Senatului României, Anca Dragu, va fi propusă pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, pe pagina sa de socializare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Azi, în plenul Parlamentului, o voi propune pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei pe Anca Dragu.

Anca Dragu are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE. Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României.

Am toată încrederea că Anca Dragu va construi o Bancă Națională a Moldovei independentă și integră”, a scris președintele Parlamentului.

Amintim că Octavian Armașu, guvernatorul BNM, a fost revocat din funcție ieri, 21 decembrie. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 81 de deputați.

Revocarea din funcție a guvernatorului BNM a fost propusă după audierile organizate ieri de Parlament cu privire la progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar. În document se constată „activitatea insuficientă și defectuoasă a Băncii Naționale a Moldovei în contextul auditului proceselor și persoanelor implicate în dosarul «Frauda Bancară»”. Totodată, în proiectul de hotărâre se stipulează că guvernatorul BNM, Octavian Armașu, nu a îndeplinit condițiile de exercitare a atribuțiilor stabilite în legislație.

Anca Dana Dragu Paliu (n. BucureștiRomânia) este o economistă din România, al 156-lea ministru al Finanțelor Publice ale României și a doua femeie din România care deține această funcție, după Ioana Petrescu.[2] La data de 22 decembrie 2020, a fost aleasă Președinte al Senatului României, fiind prima femeie din România care a ocupat acest post.[3]

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE