Sturza îi ia apărarea lui Recean. „Nouă nu ne trebuie nimeni, noi ne distrugem viitorul cu un complet umil de judecători”

690
0

Fostul premier, Ion Sturza, susține că-i înțelege perfect răbufnirea de astăzi, în ședința guvernului, a premierului Dorin Recean, după ce Curtea de Apel a decis să anuleze hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale cu referire la eliminarea partidului „Șansă” din cursa pentru alegerile locale generale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit lui Ion Sturza, în fruntea „gramourului” de la Chișinău stau justițiarii.

„Îl înțeleg perfect pe domnul Recean, care a răbufnit astăzi în ședința de guvern. Decizia Curții de Apel de a anula hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale privitor la eliminarea grupului criminal organizat Șor din alegeri te lasă perplex. Da, da – statul de drept, drepturile fundamentale… Vai-vai, SOS ambasade…

Dar, fraților, Republica Moldova se afla în război! Eu înțeleg, când vii la Chișinău și vezi abundența de glamour, nici nu-ți vine să crezi. Ultimele modele de mașini, case cu zorzoane și fete cu botox. Dar foarte puțini știu prin ce trece astăzi guvernarea pentru a ține piept atacului brutal și frontal, atac concertat -oligarhi fugari, rușii, internaționaliștii, naționaliștii. Hiene!

Și în fruntea glamourului – justițiarii. Fenomenul „Berdilo”… Luați la puricat aceste case și mașini. Cine se zbenguie în ele? Fermieri? Antreprenori? Nu, mama corupților!

Șor, care se tot întâlnește cu rușii, inclusiv recent la Moscova, are krîșă mare. Trebuie să o spunem deschis. Și în sfera guvernamentală israeliană tot. Inclusiv la agenții de influență rusești. Unii, ca să nu dăm nume, cu case și afaceri de milioane la Chișinău. Ce face conducerea Moldovei? Susține cu entuziasm ortodocșii dornici de pelerinaj. Toți le-au spus: „Nu, nu se poate, sunt probleme de securitate!”. Numai moldovenii – pojaluista! Și le-au dat și de băut, și de mâncat. Și tot doar guvernul de la Chișinău a răspuns cererii să trimită muncitori în locul palestinienilor. În condiții de pace, e ok. Dar în condiții de război, inclusiv cu Șor? Nu, nu așa dragilor! Șor – acasă, pelerinii – la Uman!

Dar…

Asta așa, ca să ne dăm cu părerea. Nouă nu ne trebuie nimeni, noi ne distrugem viitorul și fără de israeliți. Dumnezeu cu ei! Noi o facem cu un complet umil de judecători.

P.S. Domnule Recean, răbdare și tutun!

Eu am marele privilegiu să spun ceea ce gândesc. Dumneavoastră? Nu…”, a scris Ion Sturza pe pagina sa de socializare.

Menționăm că azi, în cadrul ședinței Guvernului, Dorin Recean a declarat că „statul va interveni de fiecare dată atunci când securitatea națională va fi amenințată”.

„Vă rog să reținem trei nume: Palanciuc Ecaterina, Negru Veronica și Dudca Ina. Acest complet de judecată de la Curtea de Apel a decis să anuleze decizia Comisiei Situații Excepționale prin care a fost curmată o grupare criminală. Aceste grupări criminale au fost finanțate și susținute pe față de Kremlin. Noi trebuie să înțelegem că se creează impresia că acest grup criminal poate să vină în Republica Moldova să facă orice își dorește, să corupă alegătorii, să-și bată joc de oameni, iar statul să nu aibă dreptul să intervină, să nu aibă dreptul să aplice instrumentele care sunt necesare pentru ca această activitate criminală să fie stopată. Statul va interveni de fiecare dată când securitatea națională va fi amenințată”, a declarat premierul.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE