Președinta Maia Sandu a discutat cu Președintele Klaus Iohannis, cu Premierul Portugaliei, Antonio Costa și cu cel al Finlandei, Petteri Orpo

451
0

Astăzi, Președinta Maia Sandu a purtat discuții telefonice axate pe relațiile bilaterale și parcursul european al Republicii Moldova cu Președintele României, Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Republicii Portugheze, Antonio Costa, și cu Premierul Republicii Finlanda, Petteri Orpo.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cu Președintele Klaus Iohannis, șefa statului a discutat agenda europeană, implementarea reformelor, proiectele de infrastructură de transport și cele de interconectare electrică.

În cadrul discuțiilor cu Premierul portughez, Președinta a subliniat că anul 2023 a marcat un nou impuls în relațiile bilaterale, fiind semnate mai multe acorduri de cooperare, inclusiv în domeniul economic.

În conversația cu Prim-ministrul finlandez, Petteri Orpo, Președinta Maia Sandu a evidențiat dorința Republicii Moldova de a continua consolidarea legăturilor bilaterale cu Finlanda, în special în contextul aspirațiilor țării noastre de a adera la Uniunea Europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE