Modificări în componența nominală a delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control. Sergiu Golovaci în calitate de conducător al delegației

346
0
Sursa: IPRE

Executivul a aprobat în ședința de azi, 13 decembrie 2023, desemnarea lui Sergiu Golovaci în calitate de conducător al delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), dar și numirea lui Mihail Vodă în calitate de membru în componența delegației. Ambii reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, iar candidaturile lor au fost coordonate în prealabil potrivit exigențelor stabilite în Regulamentul de activitate a delegației, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.744/2011.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

 Scopul acestor modificări este de a consolida capacitățile delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control în ceea ce privește coordonarea aspectelor de menținere a păcii în procesul de reglementare transnistreană.

 Pe lângă delegația Chișinăului, CUC include reprezentanți ai Federației Ruse, Ucrainei, Misiunii OSCE și regiunii transnistrene.

 În acest sens, obiectivul delegației R.Moldova va rămâne în continuare orientat spre promovarea intereselor statului în procesul pașnic de reglementare transnistreană și spre soluționarea problemelor ce țin de asigurarea siguranței cetățenilor, a păcii și a ordinii de drept în Zona de Securitate.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE