Nicu Popescu: „Vom lucra împreună cu partenerii noștri europeni pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană”

398
0

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a efectuat o importantă vizită de lucru la Bruxelles, în ajunul Consiliului European din 14-15 decembrie. În cadrul vizitei, oficialul moldovean a avut întâlniri atât cu oficiali europeni, cât și cu colegii săi din statele membre ale Uniunii Europene, printre aceștia numărându-se Luminița Odobescu (România), Xavier Bettel (Luxemburg), Gabrielius Landsbergis (Lituania), Margus Tsahkna (Estonia), Krišjānis Kariņš (Letonia), Juraj Blanár (Slovacia) și Anna Lührmann (Germania).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Ca de fiecare dată când mă aflu la Bruxelles, am avut o întrevedere și cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și extindere al UE, și echipa sa. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și următorii pași necesari în procesul de aderare, cu accent pe reforma continuă în sistemul judiciar și procesul de dezoligarhizare. Am avut, de asemenea, întâlniri cu Simon Mordue și Magdalena Grono, consilierii pentru politică externă ai Președintelui Consiliului European, Charles Michel.

I-am revăzut pe colegii mei din cadrul inițiativei regionale GUAM – Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și R. Moldova. Am discutat cu Ilia Darchiashvili, Dmytro Kuleba și Jeyhun Bayramov despre securitatea regională, cooperarea comercial-economică și procesul de aderare a țărilor candidate la Uniunea Europeană.

Această vizită a fost efectuată  în contextul în care Comisia Europeană a recomandat începutul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Decizia finală în acest sens urmează a fi luată la nivelul șefilor de state și guverne ai Uniunii Europene la Consiliul European.” – a conchis Nicu Popescu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE