Consiliul de Presă din Republica Moldova a desemnat portalul Nokta.md din Comrat câștigător al Premiului Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediția 2023

382
0

Consiliul de Presă din Republica Moldova a desemnat portalul Nokta.md din Comrat câștigător al Premiului Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediția 2023. Premiul a fost înmânat pe 4 decembrie, în prima zi a Forumului Mass-Media 2023.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 şi este acordat anual în scopul promovării jurnalismului etic și recunoașterea meritelor profesioniștilor media în acest domeniu. Desemnarea câștigătorului are loc în rezultatul unui concurs public, după evaluarea candidaților și aprobarea rezultatelor de către Consiliul de Presă.

La ediția din anul 2023 a concursului au participat 12 redacții și jurnaliști/jurnaliste, nominalizați de consumatori de media și de un grup de experți constituit de Consiliul de Presă. După câteva etape de evaluare cu participarea publicului larg și a experților, au fost desemnați finaliști trei jurnaliști (Victor Moșneag, Ziarul de Gardă, Stela Untilă, Newsmaker.md, Valeria Vițu, Radio France Internationale România) și două redacții (postul de radio Europa Liberă Moldova și portalul regional de știri Nokta.md din mun. Comrat).

În cadrul unei ședințe speciale închise, Consiliul de Presă a evaluat rezultatele concursului și a decis să-i ofere Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică 2023 portalului regional de știri Nokta.md. Premiul i-a fost înmânat lui Mihail Sirkeli, administratorul portalului, de către președinta Consiliului de Presă, Viorica Zaharia, pe 4 decembrie, în prima zi a Forumului Mass-Media 2023, care se desfășoară în municipiul Chișinău. „Acest premiu este meritul întregii noastre echipe și reprezintă o responsabilitate pentru fiecare dintre noi de a continua să ne facem munca în fiecare zi conștiincios și cu demnitate. Suntem recunoscători colegilor de brească și organizațiilor de media pentru susținere și încurajare”, a spus M. Sirkeli.

Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică este oferit cu sprijinul Fundației Soros Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE