La Parlament au avut loc consultări publice asupra Concepției de comunicare strategică și contracarare a dezinformării pentru anii 2024 – 2028

585
0

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a organizat, astăzi, consultări publice asupra CONCEPȚIEI de comunicare strategică și contracarare a dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și ingerințelor străine pentru anii 2024-2028. Le ședință au participat deputați, directoarea Centrului de Comunicare Strategică, Ana Revenco, reprezentanți ai Ministerului Apărării, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Consiliului Audiovizualului și ai asociațiilor din domeniu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Concepția a fost elaborată de Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Documentul reprezintă viziunea cu caracter programatic asupra modului în care comunicarea strategică și contracararea dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și ingerințelor străine vor contribui la îndeplinirea misiunii Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării pe parcursul perioadei 2024 – 2028.

În document sunt definite interesele naționale, amenințările, riscurile, vulnerabilitățile și direcțiile de acțiune cu scopul asigurării securității și rezilienței naționale. Concepția este aliniată viziunii de guvernare democratică, generatoare de stabilitate, securitate și prosperitate a Republicii Moldova, precum și la demersurile de integrare europeană. Totodată, comunicarea strategică și acțiunile de contracarare a dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și ingerințelor străine se axează pe mai mulți piloni centrali: integrarea europeană, coeziunea socială, reziliența economică, consolidarea sectorului de apărare și întărirea securității naționale în context național.

Concepția de comunicare strategică și contracarare a dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și ingerințelor străine pentru anii 2024-2028 va fi examinară în comisiile parlamentare, după care va fi propusă spre adoptare în plenul Parlamentului.

Tot la ședința de astăzi s-a discutat despre structura și efectivul-limită ale Centrului de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Se propune ca structura CENTRULUI să aibă un efectiv de 35 de unități. Instituția va fi condusă de un director și un director adjunct. Acolo va mai activa Direcția analiza și conștientizare situațională, Direcția consolidarea rezilienței, Direcția dezvoltare și parteneriate, precum și serviciile informare, audit intern, financiar, juridic etc.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE