Guvernul îmbunătățește mecanismul de acordare a serviciilor de mediere garantată de stat 

312
0

Accesul la justiție al persoanelor din categoriile social- vulnerabile va fi facilitat, iar serviciile de mediere garantată de stat vor fi acordate în baza unor noi prevederi. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit documentului, serviciile de mediere garantată de stat vor fi integrate în sistemul de asistență juridică garantată de stat.

De aceste servicii vor putea beneficia persoanele ale căror venit este mai mic decât salariul minim lunar pe țară. În același timp, indiferent de nivelul venitului, serviciile vor fi acordate minorilor, persoanelor care nu au atins vârsta de 21 de ani, precum și celor cu dizabilitate severă sau accentuată.

Dacă până în prezent, serviciile puteau fi solicitate doar pentru cauzele penale, în urma modificărilor – categoriile de litigii urmează a fi extinse până la cele contravenționale și civile. Cererea de acordare a serviciilor de mediere garantată de stat va fi depusă la oficiul teritorial, nu mai târziu de 15 zile lucrătoare de la data remiterii cauzei spre mediere.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE