De la 1 ianuarie 2024 se majorează alocațiile pentru copiii din R. Moldova cu cetățenie română

794
0

Președintele României, Klau Iohannis, a promulgat legea prin care se majorează alocațiile pentru copii de la 1 ianuarie 2024. Alocaţia de stat, de care beneficiază și copiii basarabenilor cu domiciliu în România, va fi indexată anual cu rata medie a inflaţiei, potrivit ziarulnational.md.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care cuantumul alocaţiei de stat este indexat anual, din oficiu, cu rata medie a inflaţiei, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Actualmente, alocația de stat pentru copii este de de 631 de lei românești (pentru copiii cu vârsta între 0 și 2 ani), respectiv de 256 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani.

Alocațiile pentru copii ar trebui să aibă următoarele valori de la 1 ianuarie 2024:

  • 718 lei (începând cu 1 ianuarie 2024), pentru copiii cu vârsta între 0 – 2 ani, iar în cazul copilului cu handicap- pană la 18 ani;
  • 291 de lei (începând cu 1 ianuarie 2024), pentru copilul care a depăşit vârsta de 2 ani, până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora, informează sursa citată.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE