CEC a declarat nevalabile alegerile din 5 noiembrie în 8 localități din republică. Pe 19 noiembrie va avea loc votarea repetată

383
0

Comisia Electorală Centrală a declarat nevalabile alegerile din 5 noiembrie 2023 în 8 localități din țară:

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

1.      pentru primarul satului Cunicea și Consiliul sătesc Cunicea, raionul Florești;

2.      pentru primarul comunei Nicolaevca și Consiliul comunal Nicolaevca, raionul Florești;

3.      pentru primarul satului Sămănanca și Consiliul sătesc Sămănanca, raionul Orhei;

4.      pentru primarul satului Aluatu și Consiliul sătesc Aluatu, raionul Taraclia;

5.      pentru primarul comunei Salcia și Consiliul comunal Salcia, raionul Taraclia;

6.      pentru Consiliul sătesc Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia;

7.      pentru primarul satului Chirsova și Consiliul sătesc Chirsova, UTA Găgăuzia;

8.      pentru Consiliul sătesc Cotovscoe, UTA Găgăuzia.

Decizia vine urmare examinării hotărârilor cu privire la aprobarea proceselor-verbale privind centralizarea rezultatelor votării din 5 noiembrie 2023 adoptate de consiliile electorale de circumscripție respective, unde Comisia Electorală Centrală a constatat că la alegeri au participat mai puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, alegerile sunt considerate nevalabile în anumite circumscripții dacă la ele au participat mai puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

În aceste condiții, Comisia a dispus organizarea, pe 19 noiembrie 2023, a votării repetate pentru alegerea primarilor și/sau a consilierilor locali în aceste unitățile administrativ-teritoriale.

Votarea repetată se va efectua în baza acelorași liste electorale și aceleași consilii și birouri electorale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE