Turul II al alegerilor locale generale va avea loc, pe 19 noiembrie 2023, în 273 localități din republică

395
0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit data de 19 noiembrie 2023 pentru desfășurarea turului II al alegerilor locale generale în 273 localități din republică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Hotărârea CEC vine în contextul în care, din primul tur al alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, niciun candidat pentru funcția de primar în aceste localități nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Votarea în cel de-al doilea tur se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur și în conformitate cu hotărârea CEC nr. 1538/2023 cu privire la condițiile speciale pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Plafonul maxim al mijloacelor financiare ce pot fi transferate sau utilizate în campania electorală a turului doi al alegerilor locale generale pentru funcția de primar în aceste circumscripții electorale nu va depăși plafonul stabilit prin hotărârea Comisiei nr. 1219/2023, în care se includ cheltuielile deja raportate pentru primul tur. La fel, concurenții electorali vor prezenta în termenele indicate anterior rapoartele privind veniturile acumulate şi cheltuielile efectuate în campania electorală. Partidele vor prezenta raportul Comisiei Electorale Centrale, iar candidații independenți consiliilor electorale de circumscripție.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE