Zelenski a salutat azi decizia Comisiei Europene de a recomanda deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina, calificând-o drept „un pas corect în istorie”

366
0

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat azi decizia Comisiei Europene de a recomanda deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina, calificând-o drept „un pas corect în istorie”, şi a apreciat totodată că aceasta este o recunoaştere a reformelor realizate de ţara sa în plin război cu Rusia şi un pas care aduce Ucraina mai aproape de integrarea în UE.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astăzi, istoria Ucrainei și a întregii Europe a făcut pasul corect – Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare cu Ucraina.

Țara noastră trebuie să fie în Uniunea Europeană.
Ucrainenii o merită atât pentru apărarea valorilor europene, cât și pentru faptul că și în vremuri de război pe scară largă, ne ținem de cuvânt și dezvoltăm instituțiile statului.
Se adoptă toate deciziile necesare. Mulțumesc tuturor celor care ajută!
Slavă Ucrainei!”, a scris Zelenski pe pagina sa de Facebook.

„Ucrainenii o merită”, a adăugat el, pentru că soldaţii ucraineni „protejează valorile europene” şi pentru că ţara a fost „capabilă să se ţină de cuvânt” şi să reformeze instituţiile statului „chiar şi în mijlocul unui război pe scară largă”.

„Statul nostru trebuie să fie în UE”, a subliniat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski angajându-se să continue să ia „deciziile necesare” pentru ca ţara să se îndrepte spre integrarea în UE, şi mulţumind „tuturor celor care ajută” Ucraina pe această cale.

La rândul său, premierul ucrainean Denis Şmîgal s-a angajat să facă din Ucraina un membru „egal” şi „puternic” al UE.

Comisia Europeană a dat miercuri undă verde deschiderii negocierilor de aderare cu Ucraina, Republica Moldova şi Bosnia-Herţegovina, recomandând în acelaşi timp ca Georgiei să i se acorde statutul de ţară candidată, scrie AGERPRES.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE