DOC// SIS solicită blocarea a 31 de site-uri, care alterează spațiul informațional al Republicii Moldova

450
0

Prin Ordinul Directorului SIS nr. 74 din 30 octombrie curent, a fost completată lista surselor cu conținut online care alterează, în condiţiile stării de urgenţă, aprobate prin Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022, conţinutul informaţiilor difuzate în spaţiul public în stare să genereze tensiuni ori conflicte sociale provenite de la autorităţile publice din statul aflat în conflict militar şi recunoscut drept stat agresor sau provenite de la persoanele fizice sau juridice incluse în listele de sancţiuni internaţionale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Canadei şi Norvegiei, pentru acţiuni ce au urmărit destabilizarea ordinii constituţionale din Republica Moldova sau pentru implicarea în acţiuni ce atentează la statalitatea şi integritatea teritorială a statului vecin Ucraina.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

 

https://kp.md;

https://aif.md;

https://orizont.tv;

https://itv.md;

https://prime.md;

https://publika.md;

https://canal2.md;

https://canal3.md;

https://primul.md;

https://rtr.md;

https://a-tv.md;

https://cenzura.md;

https://tv6.md;

https://orheitv.md;

https://vedomosti.md;

https://enews.md;

https://regtrends.com;

https://kp.ru;

https://tass.ru;

https://lenta.ru;

https://pravda.ru;

https://www.aif.ru;

https://www.rg.ru;

https://www.interfax.ru;

https://mk.ru;

https://www.iz.ru;

https://riafan.ru;

https://regnum.ru;

https://pnp.ru;

https://radiosputnik.ru;

https://rline.tv.

Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca imediat, în condițiile prevederilor Dispoziţiei nr.1/2022, accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

Amintim că pe 24 octombrie 𝐒𝐈𝐒 a solicitat blocarea 𝐚 𝟐𝟐 de site-uri rusești. 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE