Prim-ministrul Dorin Recean s-a văzut cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul Forumului Global Gateway

326
0
Dorin Recean and Ursula von der Leyen

În cadrul Forumului Global Gateway, prim-ministrul Dorin Recean s-a văzut cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Premierul i-a mulțumit șefei Comisiei Europene pentru suportul constant oferit țării noastre și pentru asistența macrofinanciară, în valoare de 72,5 milioane de euro, anunțată de Comisia Europeană, care reprezintă un sprijin suplimentar pentru autoritățile de la Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Din suma acordată, 50 de milioane de euro reprezintă un împrumut în condiții preferențiale, iar 22,5 milioane de euro – grant nerambursabil. Asistența financiară va fi transferată până la sfârșitul acestei luni și va fi direcționată pentru asigurarea stabilității macrofinanciare și planificarea unor noi reforme, care vor dinamiza procesul de integrare europeană a țării noastre.

„Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este prioritatea de bază a Guvernului, iar angajamentul nostru de a implementa recomandările Comisiei Europene este mai puternic, având sprijinul partenerilor europeni”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Cu resursele disponibile, Guvernul va continua eforturile de consolidare a securității energetice și proiectele concrete, care vor ajuta Republica Moldova să investească în continuare în diversificarea surselor de energie, îmbunătățirea infrastructurii și în programe sociale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE