A fost prelungit contractul de achiziție a energiei electrice de la MGRES. Prețul rămâne neschimbat

401
0

SA „Energocom” a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala Termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES), până la sfârșitul anului 2024. Costul energiei rămâne același ca și pe parcursul ultimelor luni, constituind 66 de dolari americani per MWh, anunță autoritățile de profil.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Conform graficului agreat de părți, în luna noiembrie MGRES va livra malului drept al râului Nistru circa 257 mii MWh, ce constituie peste 90% din necesar, exceptând centralele de termoficare din Chișinău și Bălți și cele din surse regenerabile.

În orele de vârf, la necesitate, suplimentar vor fi contractate volume de energie electrică de la producători din Ucraina și România, precum și de pe bursa română OPCOM.

În lunile de iarnă, odată cu pornirea CET-urilor care produc și energie electrică, volumul de energie electrică achiziționat de la MGRES va scădea spre 230-250 mii MWh, ceea ce ca pondere va constitui aproximativ 65% din necesarul malului drept al râului Nistru.

„Contractul cu MGRES permite consumatorilor din dreapta Nistrului să aibă tarife accesibile în comparație cu alte țări din regiune”, susțin responsabilii de ramură.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE