La Chișinău va fi deschis Primul Spațiu dedicat bolnavilor oncologici și aparținătorilor lor „Casa Valeriu”

470
0

Primul Spațiu dedicat bolnavilor oncologici și familiilor acestora, un proiect comunitar inițiat de asociația obștească „Ajută un Om”, își va deschide ușile pe 26 octombrie. Inaugurarea spațiului, dedicat bolnavilor oncologici și aparținătorilor lor „Casa Valeriu”, va avea loc joi, ora 12:00, str. Bulgară 25.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Spațiul va putea fi numit „Acasă” de către persoanele bolnave de cancer, care sunt nevoite să plece de acasă pentru a câștiga cea mai grea luptă a vieții.

„Casa Valeriu” va oferi servicii de cazare doar pentru bolnavii oncologici și însoțitorii lor, care vin din regiuni în Chișinău pentru proceduri și tratamente oncologice. Acesta, inițial, are o capacitate de 14 locuri, iar bolnavii vor fi implicați în activități zilnice precum ateliere de gătit, art terapie, lectură sau consiliere psihologică.

La evenimentul de inaugurare va fi prezentă Directoarea executivă a asociației „Ajută un Om”, Doina Cernavca, precum și câteva supraviețuitoare ale cancerului care își vor spune povestea.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE