Cooperarea moldo-elvețiană discutată la Berna de Maia Sandu și Alain Berset

438
0

În perioada 18-19 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în vizită oficială în Confederația Elvețiană, la invitația Președintelui Alain Berset.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Am avut o primire călduroasă din partea Președintelui Alain Berset astăzi la Berna. Elveția, un prieten de încredere, ne-a sprijinit cu generozitate de-a lungul anilor. Inițiativele susținute de Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova îmbunătățesc nivelul de trai oamenilor”, a declarat Președinta.

Datorită sprijinului oferit de Confederația Elvețiană mii de moldoveni din zonele rurale au acces la apă potabilă, au fost îmbunătățite condițiile în maternități și servicii de sănătate pentru adolescenți, iar tinerii pot urma programe de educație profesională, care corespund cerințelor pieței. Iar marți, 17 octombrie, la Chișinău, în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova, ministrul de externe elvețian Ignazio Cassis a anunțat un nou pachet de asistență, care ne va ajuta să modernizăm în continuare țara și să îmbunătățim nivelul de trai pentru cetățenii noștri.

În discuțiile cu Președintele Berset și membrii Consiliului Federal, șefa statului a abordat și cooperarea economică. Moldova a semnat în această vară un acord de liber schimb – EFTA – cu Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia. După ratificarea acestuia de către legislativul elvețian, companiile din ambele țări vor beneficia de mai multe oportunități. Tot astăzi, a fost formalizată cooperarea în domeniul securității sociale și a turismului.

Președinta Maia Sandu a menționat că partenerii elvețieni ne sprijină în lupta noastră cu corupția, astfel încât cei care au furat țara să fie dați pe mâna legii.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE