Parlamentul a adoptat o declarație în susținerea poporului Israelului și condamnarea atacurilor teroriste

394
0

Parlamentul Republicii Moldova susține poporul Israelului și condamnă atacurilor teroriste. O DECLARAȚIE care exprimă acest lucru a fost adoptată cu votul a 75 de deputați.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În declarație se constată că în data de 7 octombrie 2023, gruparea teroristă Hamas „a întreprins un atac mișelesc și barbar asupra populației civile din Israel și împotriva statului Israel”.

În context, Republica Moldova se asociază cu statele lumii care și-au exprimat solidaritatea cu poporul Israelului și condamnă cu vehemență brutalitatea acțiunilor comise de gruparea teroristă Hamas împotriva populației civile, atacurile masive cu rachete și masacrarea populației civile. În document mai sunt condamnate practicile barbare de luare de ostatici, fiind solicitată eliberarea lor imediată și necondiționată.

Totodată, autorii declarației reconfirmă sprijinul pentru poporul Israelului, iar Parlamentul Republicii Moldova se solidarizează cu lumea civilizată în susținerea Israelului în lupta lui pentru apărarea propriilor cetățeni și a dreptului la existență.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE