ARBI a emis ordine de sechestru pe bunuri în valoare de 4,5 milioane de lei și a preluat în administrare alte 11 milioane de lei

377
0

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a emis ordine de sechestru pe bunuri în valoare de 4,5 milioane de lei în baza unei delegații a ofițerilor de urmărire penală ai Centrului, informează CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De asemenea, săptămâna trecută, Agenția a preluat în administrare mijloace financiare în valută, echivalente cu 11 milioane de lei.

În prezent ARBI are la executare 107 delegații pe 75 de cauze penale în privința a 154 de subiecți cu statut. În perioada de raport, Agenția a evaluat 35 de imobile și patru bunuri mobile.

Pe componenta de combatere a corupției, ofițerii de urmărire penală au transmis procurorilor cu propunere de remitere în judecată patru dosare penale. Au fost efectuate nouă expertize judiciare, 26 de rapoarte de expertiză anticorupție, nouă avize consultative și au fost inițiate două analize operaționale.

Șase instruiri au fost organizate de către ofițerii din cadrul Direcției educație anticorupție, alte nouă fiind planificate. Au fost eliberate 164 de caziere de integritate, iar la linia națională anticorupție au fost recepționate 32 de apeluri telefonice.

În cancelaria CNA au fost înregistrate 1412 materiale, în izolator se află o persoană reținută.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE