Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii despre rechemarea unui produs alimentar din comerț. Astfel, operatorul din domeniul alimentar SRL KAUFLAND a rechemat de la consumatori produsul alimentar „Tartă cu rubarbă și căpșuni K-Classic” cu masa de 1250g.
ANSA atenționează asupra faptului că în cazul anumitor produse „Tartă cu rubarbă și căpșuni K-Clasic” 1250g pot exista bucăți mici de plastic albastru pe suprafața acestora. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele de identificare de mai jos și vor primi contravaloarea acestuia.
Solicitată de GAZETA, șefa Direcției Produse Alimentare de Origine Nonanimală, ANSA, Marina Dintiu, a spus că nu a existat nicio plângere de la consumatori.
Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.
SUSȚINE„Conform legislației naționale operatorul din domeniul alimentar în cazul în care are suspiciuni că a introdus pe piață produse care ar putea prezenta risc pentru siguranța alimentelor este obligat să informeze Agenția. În acest caz Kaufland ne-a informat cu referire la retragerea benevolă de pe piață și de la consumatori a tartei cu căpșuni. Motivul este că produsul poate conține bucăți de plastic pe suprafață. Este o notificare făcută la nivel internațional. Însuși producătorul a notificat. Este o retragere benevolă a magazinului Kaufland. ANSA urmărește ca aceste produse să fie retrase din comerț. Este o cantitate mică, doar 32 de bucăți, dintre care 17 au fost vândute consumatorilor, iar 15 au fost retrase din comerț. Nu se fac analize la laborator în cazul dat. Este un incident care a avut loc în procesul de producere în statul de unde au fost importate aceste produse”, a explicat Marina Dintiu.
Potrivit ei, produsele vor fi retrase și predate către o companie autorizată de distrugere a deșeurilor alimentare, apoi actul este transmis către inspectorii ANSA.
Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul Marii Britanii, și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Partener al proiectului în municipiul Chișinău este Instituția Privată Publicația Periodică „Gazeta de Chișinău” care implementează proiectul „Prevenirea corupției în sectorul siguranței alimentare prin informare, formare și responsabilizare”.
În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.
SUSȚINE