ANSA a dispus retragerea din comerț a unui lot de ouă de găină, infectate cu Salmonella

483
0
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează că,  un operator din domeniul alimentar a inițiat procedura de retragere de la clienți a ouălor pentru consum, cu data durabilității minimale 09.10.2023-05.11.2023, cauză fiind depistarea Salmonella în fecalele găinilor ouătoare. Persoanele care au achiziționat acest produs sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.
Astfel, operatorul din domeniul alimentar SRL „REDIAGRO”, în conformitate cu legislația privind siguranța alimentelor, recheamă de la distribuitori și din rețeaua de comerț toate loturile de ouă pentru consumul uman, cu data durabilității minimale (DDM, termen de valabilitate) 09.10.2023-05.11.2023.
Informații:
Motivul rechemării: Salmonella (S.Enteritidis);
Denumire produsului: Ouă de găină pentru consum;
Codul producătorului: 3MD DN 006;
Data durabilității minimale: 09.10.2023-05.11.2023;
Producător: SRL „REDIAGRO”, s. Târnova, r. Dondușeni.
În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor asupra sănătății umane, prezentate de un produs alimentar neconform.
Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.
În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la subdiviziunile teritoriale ale ANSA sau la numărul de telefon: 0(22) 26 46 87 / Linia Verde: 0 800 800 33: / Viber: 067675544.
Acțiunea este în desfășurare …

Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul Marii Britanii, și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Partener al proiectului în municipiul Chișinău este Instituția Privată Publicația Periodică „Gazeta de Chișinău” care implementează proiectul „Prevenirea corupției în sectorul siguranței alimentare prin informare, formare și responsabilizare”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE