În perioada 7 – 11 octombrie, 613 pasageri au sosit pe ruta Tel-Aviv – Chișinău, din care 198 sunt cetățeni ai Republicii Moldova

431
0
Passengers look at a departure board at Ben Gurion Airport near Tel Aviv, Israel, on October 7, 2023, as flights are canceled because of the Hamas surprise attacks. The conflict sparked major disruption at Tel Aviv airport, with American Airlines, Emirates, Lufthansa and Ryanair among carriers with cancelled flights. (Photo by GIL COHEN-MAGEN / AFP)

Astăzi dimineață, prin dispoziția Prim Ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, a fost activată celula de criză interinstituțională, coordonată de Ministerul Afacerilor Interne.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Reamintim că Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim alert, fiind prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie. Facem un apel ferm către cetățenii moldoveni să se înregistreze folosind acest formular: https://shorturl.at/tvCR9. Până în prezent 174 de cetățeni s-au înregistrat.

Începând cu data de 7 octombrie și până pe 11 octombrie, 613 pasageri au sosit pe ruta Tel-Aviv – Chișinău, din care 198 sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

MAEIE reiterează un apel către concetățenii noștri care doresc să părăsească teritoriul Israelului să o facă în următoarele zile, folosind cursele comerciale disponibile.

Aeroportul funcționează în regim normal, iar zborurile comerciale sunt în continuare operaționale, cu frecvență aproape zilnică: 11, 12, 15, 16, 17, 18, 19 octombrie.

MAEIE informează că Ambasada Republicii Moldova la Tel- Aviv menține contact permanent cu cetățenii noștri din Fâșia Gaza și lucrează asupra posibilităților viabile de evacuare din zonă.

„Având în vedere că singura cale de evacuare disponibilă este terestră, prin punctul de trecere Rafah de la granița cu Egipt, suntem în contact cu autoritățile egiptene”.

MAEIE reamintește importanța respectării cu strictețe a instrucțiunilor de securitate emise de autoritățile israeliene. Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact: pagina web: https://israel.mfa.gov.md/; email: tel-aviv@mfa.gov.md; telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7)

Centru de Apel MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova; +373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare; +37379818081 (inclusiv WhatsApp); mail: call.center@mfa.gov.md.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE