Răbdarea Chișinăului a crăpat: „Practicile abuzive ale Tiraspolului nu mai pot fi tolerate”

658
0

Biroul politici de reintegrare a reacționat după ce jurnalista Elena Covalenco a anunțat că are interdicția de a mai intra pe teritoriul Republicii Moldova din stânga Nistrului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Jurnalista a aflat despre acest lucru în timp ce mergea la meciul de fotbal care urma să fie jucat la Tiraspol.

„Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constituționale că au făcut tot posibilul ca meciul de azi sa aibă  loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de voința unui regim ilegal”, a scris jurnalista pe pagina sa de socializare.

Se pare că reacție pretinselor autorități neconstituționale vine după ce, Elena, în vara acestui an, a fost în stânga Nistrului unde a documentat în subiect de investigație.

Biroul politici de reintegrare a luat act de informația conform căreia jurnalistei Elena Covalenco i s-a interzis accesul în regiunea transnistreană pentru o perioadă de 3 ani. Interdicția a fost dictată pentru o perioadă de trei ani.

„Această regretabilă acțiune demonstrează cu prisosință faptul, că Tiraspolul urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas. Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean. Practicile abuzive ale Tiraspolului față de reprezentanții presei și ai societății civile, îngrădirea constantă a libertății circulației, alte limitări brutale ale drepturilor omului în regiune nu mai pot fi tolerate. În consecință, autoritățile constituționale ale Republicii Moldova vor aplica măsuri legitime de răspuns, capabile să descurajeze acest gen de acțiuni”, se menționează în nota Biroului politici de reintegrare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE