Grosu: „Faceți-vă cruciță…” Cui și de ce i-a făcut această recomandare președintele Parlamentului chiar la ședința în plen

596
0
Igor Grosu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a recomandat deputatei din opoziție, Inga Sibova, să-și facă cruce. Îndemnul a răsunat în plină ședință după ce Sibova s-a arătat „îngrijorată” de reacția oamenilor din localitățile în care s-au desfășurat ultimele exerciții militare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Tehnica militară se deplasa pe străzile satelor din raionul Cimișlia. Se aude vorbind în limba engleză, iar pe fundalul că auzim în fiecare zi amenințări de invazie, oamenii au fost în șoc, au trăit spaimă și nedumerire. De ce oamenii din acest sate nu au fost preîntâmpinați în mod corespunzător”, a comentat Sibova pe fundalul hohotelor de râs în sala de ședință.

În replică, președintele Legislativului, Igor Grosu, i-a recomandat deputatei din opoziție să-și „facă cruce”.

„Doamnă deputat, unica armată periculoasă în proximitatea noastră și de care trebuie să ne temem este armata rusă. Armată de criminali care omoară oameni civili, acesta este unicul pericol, în rest faceți-vă cruciță și nu speriați, nu umblați cu minciuni”, i-a recomandat Grusu colegei din BCS.

Un alt deputat a menționat că zarva în jurul exercițiilor militare, care se desfășoară tradițional pe teritoriul R. Moldova face parte din categoria scenariului „celor 30 de mii de sirieni”, care a fost aplicat în cadrul campaniilor electorale anterioare.

„Eu chiar mă gândeam ce nou o să mai inventeze acești băieți pentru această campanie electorală. După 30 de mii de sirieni ce este nou. Exerciții au avut loc și în 2008, atunci era babacul (n.r. Vladimir Voronin) președinte al R. Moldova, ele se repetă cu regularitate din 5 în 5 ani. Haideți să nu cădem pradă acestor aberații. Sunt minciuni pe care încearcă să le tirajeze, pentru că 30 de mii de sirieni încă o dată nu o să meargă”, a comentat deputatul Lilian Carp.

Exercițiul multinațional combinat Scutul de Foc/Rapid Trident 2023 se desfășoară pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 10-22 septembrie, la diferite centre de instruire ale Armatei Naționale. La aplicațiile militare participă circa 500 de militari moldoveni, români și americani.

Anterior, Ministerul Apărării a informat populația că în perioada desfășurării exercițiului, vor avea loc deplasări ale unităților de tehnică militară pe traseele din țară și pe terenurile adiacente localităților.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE