16 septembrie – zi de doliu național. Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, va fi înmormântat cu onoruri de stat

595
0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că ziua de 16 septembrie va fi declarată zi de doliu național, în legătură cu decesul primului președinte al Republicii Moldova. Mircea Snegur va fi înmormântat cu onoruri de stat.

Șefa statului a venit cu un mesaj de condoleanțe în legătură cu decesul primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Președinta anunță decretarea doliului național: „Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Ziua înmormântării va fi declarată zi de doliu național și vor fi organizate funeralii cu onoruri de stat.

„Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova.”

Despre decesul primului președinte a anunțat pe pagina sa de socializare ex-ministrul  Economiei, Constantin Tampiza: „E trist, fraților, e trist… La 13 septembrie, la ora 23.30, Președintele Republicii Moldova Mircea Snegur a cedat în lupta cu boala incurabilă. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească lăngă cei drepți. Condoleanțe familiei îndurerate”.

Mircea Snegur avea 83 de ani.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE