Un fost vicepreședinte de Parlament îl avertizează pe actualul șef al Legislativului că este „neșantajabil”. Alexandr Slusari: „Ești serios, Igore?”

458
0

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, este suparat rău pe actualul șef al Legislativului, Igor Grosu, pentru comentariul ultimului expus în cadrul unei emisiuni TV.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„…știi foarte bine că cu mine șantajul nu merge…”, se adresează Slusari lui Grosu într-o postare pe pagina sa de socializare.

Alexandr Slusari s-a „aprins” după ce fostul său partener de coaliție, Igor Grosu, a lăsat să se înțeleagă, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, că unii sunt gata să accepte și funcții publice importante, însă oricum nu lasă critica împotriva guvernării. În acest fel, Grosu a comentat riscul PAS de a pierde majoritatea parlamentară după următoarele alegeri, mai ales în condițiile în care nu se întrevăd forțe politice de dreapta serioase.

„Am avut tot timpul deschidere pentru dialog. Am avut experiență de coaliție și de bloc și trebuie să existe această deschidere în cazul oricărui partid. Noi dialogăm cu cei care vor să dialogheze. Unii atât de tare spun că vrem să dialogăm că ajung să accepte și poziții în diferite instituții de stat și în diferite consilii de administrare, în sectoare foarte strategice, dar deja las la latitudinea lor”, a comentat Igor Grosu.

Simțindu-se vizat, Alexandr Slusari, care a fost numit anterior  membru al Consiliului de Administrare al „Energocom” din partea societății civile, și-a avertizat fostul partener de coaliție că nu-i poate „închide gura”.

„Domnule președinte al Parlamentului, tu chiar ai crezut că dacă mă includeți în componența Consiliului Energocom, îmi închideți gura?… Voi în orice clipă puteți să mă excludeți din componența organului de administrare, însă știi foarte bine că cu mine șantajul nu merge. Din politica activă eu am plecat, asumându-mi eșecul partidului la alegeri parlamentare. Cu atât mai mult, sunt liber să spun ceea ce gândesc. Cândva împreună am condamnat traseismul politic și am luptat cu metodele lui Plahotniuc și Dodon de a corupe primarii cu transferuri speciale din buget. Acum tu propui ca eu să tac, când văd în locul descentralizării aceleași apucături la voi? Propui să nu observ că anume guvernarea voastră acceptă tacit distrugerea fermierilor mici și mijlocii în favoarea lui Vaja Jashi, prietenul lui Plahotniuc?”, menționează supărat Slusari.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului îi cere lui Grosu să aducă „contraargumente” în loc să critice. De asemenea, Slusari mai specifică că a acceptat statutul de membru al CA „Energocom” pentru „binele țării” unde aproape că face „voluntariat”.

„Ești serios, Igore?”, întreabă nedumerit Alexandr Slusari.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE