Ne așteaptă o iarnă mai puțin grea. Asigurarea vine din partea președintelui Parlamentului care ne garantează că „suntem foarte bine pregătiți” 

508
0

În acest an, moldovenii nu mai trebuie să-și facă griji că vor îngheța de frig în case și că vor sta pe întuneric, pentru că, zice președintele Parlamentului, Igor Grosu, de această dată „suntem foarte bine pregătiți”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Eu zic că anul acesta o să fim foarte pregătiți, adică mult mai bine pregătiți după două ierni, după două lecții primite de la monopolistul care ne-a șantajat timp de 30 de ani de zile, folosind bâta asta politică. Când a vrut ne-a dat gaz, când a vrut nu ne-a dat, ce preț a vrut acela l-a cerut. Erau țări occidentale care cumpărau gaz mai ieftin decât noi”, a comentat Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit președintelui Parlamentului, în acest prag de iarnă, Republica Moldova dispune de stocuri suficiente de gaz, care au fost achiziționate din timp la „prețuri convenabile”. Totodată, începând cu data de 19 septembrie, rețelele de distribuție vor intra în gestiunea altui operator, ceea ce, de asemenea, va stimula concurența loială pe dimensiunea energetică.

„Asta nu place Kremlinului, am văzut că i-a deranjat foarte mult. Însă, asta mai puțin contează având în vedere interesul național și interesul nostru de a avea un sistem energetic securizat ca să nu fim la robinetul Gazprom-ului”, a comentat Igor Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului subliniază că nu trebuie să ne „îmbătăm cu apă rece”, întrucât, influența politică a Rusiei în Republica Moldova rămâne, în continuare mare. Dacă țara a reușit să se rupă de sub monopolul gazului, Kremlinul controlează sfera politică prin acoliții săi de la Chișinău, inclusiv grupările criminale pe care le susține deschis.

„Ne mobilizăm să diminuăm această influență. Atât timp cât armata rusă se află ilegal pe teritoriul nostru, această influență persistă. Atât timp cât sunt partide care se declară pro-ruse și promovează deschis agenda Kremlinului, unui agresor  condus de un criminal de război – Putin, atât timp cât Kremlinul susține grupări criminale  organizate pretinse partide politice, trebuie să recunoaștem că influența lor și interesul Kremlinului pentru procesele din R. Moldova există, să nu ne facem iluzii”, avertizează președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE