Ion Sturza: „Miza și crezul în lupta împotriva corupției, un deziderat extrem de important și corect, puțin romantic și populist, s-a împotmolit în „realitatea moldovenească”

549
0

Într-o postare pe pagina sa de socializare, ex-premierul Ion Sturza, își dă cu părerea, după ce a vizionat o emisiune TV la care invitat special a fost președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În opinia fostului premier, președinta a oferit răspunsuri pertinente, dar într-un mod „nervos” și „iritat” la întrebările moderatoarei emisiunii.

„Da, se simte o oboseală și o insatisfacție sinceră față de modul în care merg lucrurile. Reforma în justiție – blocată, oligarhii fugari – bine-mersi, recuperarea miliardului furat – zero, economia gâfâie în ATI. Idei tot mai puține, acțiuni în disperare, adesea la limita spiritului european. Miza și crezul pe lupta cu corupția, un deziderat extrem de important și corect, puțin romantic și populist, s-a împotmolit în „realitatea moldovenească”.

Fostul premier înțelege starea morală a președintei Sandu, mai ales că unii parteneri de la conducerea instituțiilor importante ale statului „precum CSM sau BNM de-a dreptul te sfidează”.

„Orice război, dar în cazul dat vorbim fără ghilimele de un război împotriva marilor corupți, inevitabil te erodează politic și uman. Echipa – tot mai subțiată și deseori reciclată. Unii „parteneri” din conducerea instituțiilor importante ale statului, precum CSM sau BNM, de-a dreptul te sfidează. Rușii și-au activat toți agenții adormiți pentru „operațiuni speciale” deghizate și finanțate de europeni. Nimic vesel…”

Ion Sturza crede că „oamenii de bună-credință au în continuare o mare încredere în Maia Sandu și echipa ei! Nu fură și sincer încearcă să schimbe măcar ceva. Lucru care îi irită și înfurie pe tot felul de „luzări” și trepăduși politici și apolitici la fel. Cei care ani de zile se pricopseau pe lângă guvernanți cu foloase în plic, șuierau serenade au rămas fără de paioc. Trece timpul, se oferă, dar nu prea au cui. Doar așa – o emisiune, două la niște canale obscure, un trolling pe Fb, mizerabil și dezgustător.”

Fostul premier se adresează și celor din opoziție, care trebuie să dea dovadă de inteligență și bun-simț.

„Dragi opozanți, șuieratul și înjuratul nu reprezintă activitate politică! Dacă vreți, și știu că vreți să veniți la putere, dați dovadă de inteligență și bun-simț. Eu sunt primul care vă voi susține din simplul motiv că știu: o guvernare bună are nevoie de o opoziție și societate civilă bună!”, a subliniat fostul premier moldovean.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE