Zaharova reacționează în urma unei investigații jurnalistice de la Chișinău: „Prețul unor asemenea investigații este bine-cunoscut”

580
0
Purtătătoarea de cuvânt a Ministrului rus de Externe, Maria Zaharova / Sursa FOTO: TASS

Reprezentanta ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, face noi comentarii la adresa Chișinăului. De această dată, Zaharova a reacționat în urma unei investigații jurnalistice realizate de Radio „Europa Liberă”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Prețul unor asemenea „investigații de spionaj” este bine-cunoscut. Este vorba despre dezinformare, acuzații nefondate, care se caracterizează prin înlocuirea conceptelor și manipularea deliberată a faptelor”, a comentat Zaharova, după ce, cu o zi înainte, „Europa Liberă” a publicat o investigație care sugerează că „cel puțin doi din cei zece diplomați rămași la Ambasada Rusiei din R. Moldova după recentele expulzări au legături cu Serviciul Federal de Securitate rus, FSB, iar alți doi au înscriere la adrese din Moscova asociate cu direcția de spionaj a armatei ruse, GRU”.

Zaharova a considerat că adevăratul scop al acestor investigații este „pregătirea terenului pentru noi acțiuni neprietenoase” în raport cu Rusia.

„Noi ne aducem aminte perfect despre ceea ce a urmat după  publicarea, în luna iulie curent, unei investigații similare despre antenele de televiziune de pe acoperișul misiunii noastre diplomatice în Republica Moldova”, a comentat Zaharova exprimându-și speranța că, de această dată, „oficialii de la Chișinău vor da dovadă de suficientă înțelepciune pentru a nu lua decizii pripite pe baza unor astfel de informații false”.

Zaharova s-a referit la decizia autorităților statului cu privire la reducerea numărului de angajați ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, în vederea asigurării „parității diplomatice”. În consecință, la 14 august curent, 45 de diplomați ruși au plecat în Federația Rusă.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene nu au comentat ultima ieșire a reprezentantei ministerului de la Kremlin.

Nu este pentru prima dată când purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, face declarații amenințătoare și denigratoare la adresa Chişinăului. La sfârșitul lunii august, Zaharova „avertiza” Chișinăul să se „ferească de o implicare şi mai activă în procesul de „sprijinire” a Ucrainei”, care, potrivit ei,  nu numai că va pune în pericol stabilitatea și securitatea în regiune, dar va transforma, de facto, Republica Moldova într-un „complice la crimele de război ale regimului de la Kiev”.

Ceva mai devreme, Zaharova „atenționa” Chișinăul asupra riscului „pierderii complete a suveranității” în cazul apropierii țării noastre de NATO.

De fiecare dată, oficialii de la Chișinău au calificat expunerile exponentei Kremlinului la adresa țării noastre drept „false și calomnioase”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE