Șoferii care vor urca în stare de ebrietate la volan riscă să rămână fără mașini

531
0
Persoanele care conduc vehiculul în stare de ebrietate ce depășește gradul maxim stabilit de lege, care predau cu bună știință conducerea vehiculului unei persoane care este privată de dreptul de a conduce vehicule, precum și cei care conduc autovehiculul fiind privați de dreptul de a conduce – riscă să rămînă fără mașini, informează Inspectoratul General al Poliției.
Potrivit sursei citate, în baza unui Ordin al IGP nr.310 din 4 septembrie 2023 a fost aprobată Instrucțiunea privind modul de aplicare a art.439/7 din Codul Contravențional al Republicii Moldova referitor la confiscarea specială a vehiculelor în cadrul procesului contravențional.
Confiscarea specială se aplică de către instanța de judecată la demersul agentului constatator.
Agentul constatator al poliției doar constată fapta, iar ulterior urmează să solicite instanței de judecată aplicarea măsurii de siguranță – confiscarea specială a vehiculului.
IGP recomandă conducătorilor auto să respecte Regulamentul Circulației Rutiere pentru a nu deveni subiecții confiscării speciale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE